Ai descoperit sistemele de ventilație cu recuperare de căldură și ești curios cum ți-ar fi de folos în casa ta?
Pune-ți aceste două întrebări dacă construiești sau renovezi:
- De ce să cheltui mulți bani izolându-ți casa doar pentru a pierde căldura prin ventilatoare extractoare sau guri de aerisire?
- De ce să îmbunătățești etanșeitatea casei și apoi să respiri același aer provocând în mod repetat probleme de sănătate?
Soluția este instalarea unui sistem de ventilație cu recuperare a căldurii care să asigure atât aer proaspăt filtrat în locuință, cât și să recupereze până la 95% din căldura irosită în mod normal.
Cum ajută concret un astfel de sistem de ventilație?
- Aprovizionează constant casa ta cu aer proaspăt, sănătos, și filtrat;
- Nu sunt necesare guri de aerisire sau ventilatoare zgomotoase de aspirare în baie;
- Elimină mucegaiul și combate condensul;
- Recuperează până la 95% din căldura extrasă din încăperi;
- Oferă răcire naturală fără deschiderea ferestrelor;
- Dispersează radonul (gaz radioactiv);
- Distribuie echilibrat căldura în toată casa;
- Casa ta este mai liniștită deoarece nu mai trebuie să lași ferestrele deschise și astfel se reduc și curenții nedoriți de aer;
- S-a dovedit clinic că ajută persoanele care suferă de alergie și astm;
- Este un sistem complet controlabil cu telecomenzi sau manual;
- Reduceți costurile de încălzire cu până la 25%.
Îți pregătești casa de viitor
Deoarece clădirile devin din ce în ce mai eficiente în ceea ce privește reținerea căldurii și consumul de energie, este recunoscut în mod obișnuit că utilizarea unui sistem de ventilație cu recuperare a căldurii va deveni o opțiune din ce în ce mai populară.
Ventilație de recuperare a căldurii vs ventilație exclusivă de evacuare
Clădirile care se bazează exclusiv pe ventilație de evacuare pot extrage căldura într-un mod inutil, răcind clădirea dvs. în condiții de climă rece.
În plus, această strategie nu are în vedere de unde va proveni aerul introdus în locuință, deoarece în unele cazuri, acest aer poate proveni din locuri nedorite, cum ar fi spațiul dintre pereții izolați, de sub podele sau mansarde.
De asemenea, aparatele de ventilație numai cu evacuare, cum ar fi ventilatoarele de baie, au adesea un nivel mai ridicat de consum de energie față de o soluție eficientă de ventilație continuă.
Ventilație de recuperare a căldurii vs ferestre și ventilație de perete
De ce să cheltui mii de lei pe geamurile triplate, apoi să dați o gaură în ele?
Este posibil să fi fost ok într-o casă veche, dar dacă faceți acest lucru într-o casă nouă, chiar construită conform standardelor actuale, într-adevăr oprirea aerului proaspăt care intră în casă va provoca condens, mucegai, niveluri ridicate de CO2 și toate problemele conexe cu o calitate slabă a aerului interior.
Pe măsură ce clădirile noi devin mai eficiente și etanșe la aer, cerința pentru furnizarea aerului crește, utilizarea gurilor de aerisire a ferestrelor devine dificilă și, în unele cazuri, imposibilă.
Aerisirile pentru ferestre și perete permit:
- Zgomotului exterior să intre în imobil;
- Curenți de aer incontrolabili în condiții meteorologice nefavorabile;
- Pătrunderea aerului nefiltrat și al polenului;
- Insectelor să intre în casă.
Cum contribuie un astfel de sistem la protejarea mediului?
Aproape jumătate din energia globală este utilizată în clădiri și jumătate din costul încălzirii este cauzat de ventilație atunci când se realizează prin „metoda ferestrei deschise”.
Dacă nu vrei sa arunci efectiv cu banii pe fereastră și să îmbunătățești semnificativ calitatea aerului interior, utilizarea ventilației adecvate de recuperare a căldurii este cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor, durabilă și cea mai rapidă modalitate de a reduce consumul global de energie.
Concluzie
Concluzia nu ar trebui să fie dacă ar trebui să instalezi un sistem de ventilație cu recuperare a căldurii sau nu, ci cum poți instala unul eficient și silențios la un cost realist.
De aceea, dacă ai ajuns să citești până aici și dorești și mai multe detalii, contactează-ne la: 0747543784 iar noi îți stăm la dispoziție să îți răspundem la orice întrebare.